Chat with us, powered by LiveChat

Den nye festivalsjefen (i TicketCo)

by | Dec 12, 2018

TicketCo skal styrke den dedikerte satsingen mot klubb- og festivalmarkedet i Norge, og lyste tidligere i høst ut stillingen som Key Account Manager med dette markedet som ansvarsområdet. Nå er den vanskelige utvelgelsen blant flere svært sterke kandidater foretatt, og den nye KAMen i TicketCo Norge er Ole Heffermehl.

– Det var en god venn som gjorde meg oppmerksom på at stillingen var ledig, og som anbefalte meg å søke. Jeg var egentlig ikke på jobbsøk, men skjønte jo raskt at dette var en mulighet jeg ikke burde la passere. Så jeg sendte inn CVen min, og noen uker senere sitter jeg her, sier Ole Heffermehl.

Han har åtte og en halv arbeidsdag bak seg i den nye stillingen da vi treffer ham i TicketCo-hovedkvarteret i Bergen, og har etablert seg i byen og i den nye jobben på rekordtid.

Fra Spotify og Red Bull til TicketCo

– Jeg tok flyet fra Oslo til Bergen klokken sju den første dagen, signerte leiekontrakten for leiligheten min klokken ti, og klokken elleve var jeg i gang på kontoret. En av de første telefonene jeg tok var til en av de største festivalene i landet, som jeg kjenner godt fra den forrige jobben min i Red Bull. To dager senere hadde vi et videomøte, og i forrige uke var Country Manager Dag Frode Algerøy og jeg nedover for å treffe dem. Det har gått fort, sier han.

Ole Heffermehl er opprinnelig fra Kristiansand, men han har bodd i Oslo de siste årene. Først i Varner-gruppen, deretter Spotify, og de to siste årene i Red Bull – hvor han har jobbet opp mot nettopp utelivsbransjen og festivalmarkedet.

Kjenner bransjen fra innsiden

– Jeg har et brukbart nettverk mot festivalene og eventbransjen, men like viktig er det nok at jeg kjenner denne bransjen fra innsiden. I likhet med TicketCo-grûnderne Kåre Bottolfsen og Carl-Erik Michalsen Moberg har jeg arrangert festivaler og eventer, og jeg kjenner både arbeidet med å selge billetter og ikke minst aspektene rundt mat og drikke. Det er der festivalene kan tjene pengene sine fremover, poengterer han.

– Når billettkapasiteten er sprengt er der ikke mer penger å hente i døren. Samtidig stopper det gjerne opp litt i barene og matserveringen da, fordi en full festival gjerne betyr køer. Slik er det ikke med TicketCo. Den mobile cashless-løsningen fjerner både cashless-kort og køene for å fylle opp disse, og i barene går det lynraskt unna. Samtidig genererer salgsplattformen unike og ekstremt detaljerte kundedata som setter arrangørene bedre i stand til å maksimere profitten sin på mat og drikke, mens publikum får en bedre festivalopplevelse. Det er en løsning med kun vinnere, og jeg gleder meg enormt til å reise rundt og vise dette for hele Festival-Norge, sier han.

Liker det kundedrevne fokuset

Teknologisk ser han ikke på seg selv som noen innovatør, og heller ikke noen early adopter.

– I utviklingskjeden fra innovatør via early adapter til early og late majority er jeg nok en late adapter, for å introdusere et nytt begrep. Kanskje til og med en del av the early majority i noen tilfeller. Det ser jeg ikke på som noen ulempe i denne jobben, selv om det er teknologi jeg i bunn og grunn skal selge. Jeg synes en av styrkene til TicketCo er det kundedrevne fokuset, og det at produktet hele tiden utvikler seg i dialog med brukerne. Det er nok av teknologibedrifter der ute som har mistet kontakten med kundene sine, enten fordi de er blitt for store til å bry seg, eller fordi de har hodet sitt så dypt begravet i teknologien at de glemmer hvem teknologien er til for. TicketCo har et dedikert brukerforus, og plattformen er så brukervennlig at selv jeg som ikke er noen utpreget teknologi-freak enkelt kan reise rundt og demonstrere, forteller han.

En del av familien

Han gleder seg til å komme ordentlig i gang med arbeidet.

– Jeg har trivdes veldig godt de tidligere plassene jeg har jobbet, men i TicketCo føler jeg at jeg har fått en større og mer spennende rolle. Jeg er blitt tatt i mot som et nytt medlem i familien, og ikke bare en ny ansatt. Som KAM er målet mitt at kundene jeg kontakter skal føle det på akkurat den samme måten. Hos TicketCo blir de en del av familien, avslutter han.

Pin It on Pinterest

Share This