TicketCo Norge styrker laget

av | sep 10, 2019

TicketCo Norge har ansatt Frank Lihaug som ny Key Account Manager med spesielt ansvar for det norske festival- og klubbmarkedet.

Jeg har fulgt TicketCo med stor interesse helt siden starten, og når det nå dukket opp en åpning i den norske salgsorganisasjonen følte jeg at tiden var inne til å sende mitt livs første jobbsøknad. Og her er jeg, sier Frank Lihaug.

26. august startet han som Key Account Manager i TicketCo Norge, med ansvar for å jobbe opp mot det norske festival- og klubbmarkedet. Dette er et marked han kjenner godt.

DJ siden midten av 90-tallet

Jeg har vært DJ siden midten av 90-tallet, og spilt over hele landet. I starten var jeg en typisk allround DJ, slik trenden var den gang, men etterhvert har jeg spesialisert meg mer og mer innenfor klubbmusikk. Inntil nylig har jeg hatt 15-20 spillejobber i måneden. Nå trapper jeg kraftig ned, og kommer vel til å nøye meg med 1-2 spillejobber i måneden for ikke å miste helt fotfestet. Resten av tiden blir viet TicketCo, sier den nye Key Account Manageren.

DJ-karrieren til Frank Lihaug skjøt for alvor fart da han ble ansatt som resident DJ på en av Norges største nattklubber – bergenske Maxime – i 1995. Denne jobben hadde han fram til 2003. Året etter ble han musikk- og eventansvarlig ved en annen stor institusjon i det bergenske utelivet – restaurantgruppen KJS.

KJS hadde en rekke plasser i Bergen, inklusive hele restauranthuset Zachariasbryggen, og jobben min var blant annet å bestemme musikkprofilen og lage spillelistene til de forskjellige stedene ut fra hvilke gjester vi ønsket å tiltrekke oss. Dette er noe folk gjerne ikke tenker over når de går ut, men det er utrolig viktig. Ikke bare sjanger og låtvalg, men også volum. For høy musikk er veldig forstyrrende, og dårlig lyd er verre for en uteplass enn dårlige møbler. Folk skal trives, slår Lihaug fast.

Elektronisk musikk har blitt mainstream

I løpet av DJ-karrieren sin har han sett DJ-rollen utvikle seg voldsomt.

Jeg hadde for eksempel Tiësto hele fem ganger på Maxime i 1999 og 2000, da jeg var resident DJ og bookingansvarlig der. De siste årene har han vært blant verdens største DJer, og han er en av dem som har vokst ut av den klassiske klubbscenen. I dag har klubbmusikken flyttet inn på festivalscenene – gjerne som headlinere. Tenk for eksempel på Fatboy Slim, Todd Terje eller for den saks skyld Prodigy. Elektronisk musikk har blitt mainstream, og det som tidligere var mainstream går det vel nesten an å kalle gammelpop i dag, sier den nye Key Account Manageren i TicketCo med en lunt smil. – Husk at house oppstod helt tilbake i 1985. Det er snart 35 år siden, legger han til.

Event payments made easy

Når Frank Lihaug nå begynner å ringe rundt til nettverket sitt i den nye rollen som Key Account Manager er det med visshet om at TicketCo kan utgjøre en forskjell for de fleste av dem.

Jeg må ærlig innrømme at jeg har blitt voldsomt imponert når jeg de siste ukene har dykket ned i selve produktet TicketCo. Når jeg har fulgt TicketCo de siste årene har det vært fra utsiden, og mest med fokus på den utrolige veksten mine tidligere kolleger Carl-Erik og Kåre fra KJS har fått til i selskapet de satset alt de eide og hadde på i 2013. Nå forstår jeg bedre hvorfor TicketCo har blitt en soleklar nummer to i Norge, og er i ferd med å lykkes for alvor i Storbritannia, sier han.

TicketCo er kort fortalt Event Payments Made Easy, og i tillegg et fabelaktig arrangørverktøy når det gjelder booste omsetningen gjennom smartere markedsføring, mersalg i barene eller hva det skulle være. Jeg kunne ikke ha funnet noe mer spennende å jobbe med når jeg nå fant ut at tiden var inne for å trappe ned som DJ, legger han til.

Vil oppsøke kundene der de befinner seg

Fremover vil Lihaug være to-tre dager i uken på TicketCo-hovedkontoret i DNB-bygget i Solheimsviken i Bergen, og 2-3 dager på veien.

Jeg har allerede vært en kjapp tur innom Oslo, og har mange arrangører på blokken fremover. Kanskje blir det en tur til Molde også i løpet av høsten, sier han med et smil.

Som jeg sa innledningsvis er dette første gangen i hele mitt liv at jeg har sendt avgårde en ordinær jobbsøknad. Men rett skal være rett; jeg har vært i jobbintervju én gang tidligere. Jeg hadde et måneds langt engasjement som DJ i Molde en gang på 90-tallet, og i kjølvannet av det fikk jeg en forespørsel om jeg kunne være interessert i en jobb der opp. Det var jeg, og jeg ble innkalt til mitt livs første jobbintervju. Det gikk ikke så bra.

Men jeg har hatt mange fine opplevelser i Molde siden den gang, og jeg satser på at den neste turen min opp dit også blir en positiv opplevelse, avslutter Frank Lihaug smilende.

Pin It on Pinterest

Share This